Het Innerlijke Familie Systeem (IFS) -model is een effectieve manier om toegang te krijgen tot een staat van innerlijke helderheid en mededogen, of het Zelf, van waaruit herstel plaats kan vinden. Vanuit het Zelf kunnen deelnemers hun verontrustende innerlijke stemmen kalmeren en transformeren, het kritische en angstige gebabbel, dwangmatige afleiding, evenals gevoelens van kwetsbaarheid, ontoereikendheid en overweldiging. Deze delen van de psyche zijn verrassend responsief en veerkrachtig wanneer ze met respect en geduld worden aangesproken. Ze laten gemakkelijk hun innerlijke veldslagen achter zich en nemen waardevolle innerlijke rollen op zodra ze worden aanvaard en gezien.

Het IFS-model biedt een krachtig en niet-pathologiserend paradigma voor het begrijpen en transformeren van de innerlijke werelden van mensen. Het geeft ook een gevoel van verwondering en avontuur wanneer je iemand mag vergezellen op hun innerlijke reis. IFS biedt therapeuten, coaches en hulpverleners een manier om hun werk leuker en effectiever te maken.

Voor cliënten vertaalt het herstel en heroriënteren van hun "innerlijke families" in een omgeving van echte acceptatie zich in concrete gedragsverandering, en een verbeterd vermogen om goed met mensen om te gaan. IFS is een tedere, maar ook krachtige, werkwijze voor herstel dat de therapeut/coach ontslaat om ‘slim en scherp’ te zijn, omdat het gericht is op het vertrouwen en versterken van het Zelf van de cliënt.

Deze 2-daagse workshop introduceert de basisprincipes en -technieken van IFS en illustreert deze met ervaringsgerichte oefeningen en voorbeelden. Deelnemers leren nieuwe perspectieven en methoden voor zichzelf en voor hun cliënten.

 

“Wholeness is not achieved by cutting off a portion of one’s being, but by inegration of the contraries. “ 


– C.G. Jung

 

Voor wie? 

Behandelaars, coaches, hulpverleners, therapueten, gedragswetenschappers en belangstellenden. 

Trainer: Wisse Tanis
Assistentie: Iris Pinkepank
Deelnemers: maximaal 16
Kosten: € 375 inclusieve koffie, thee en lunch (vrij van BTW)
Studiebelasting: 15 uur

Terug naar het aanbod