Wendy
d'Hooghe
Tekentaal - tekenen is taal

De aanleiding om mij met tekentaal bezig te houden is, nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid naar mensen en wat zij bedoelen. Ook nieuwsgierigheid naar allerlei vormen van communicatie. Er is zoveel te vertellen, ook zonder woorden. Juist zonder woorden is de schat aan informatie die iedereen tot zijn beschikking heeft, veel rijker en groter dan we in eerste instantie denken. Als je zichtbaar hebt kunnen maken wat er van binnen in je leeft, kunnen we samen een vertaling maken. Er woorden aan geven, zodat het "ontdekte" hanteerbaar wordt in je dagelijks leven.
In contact zijn met jezelf (of de ander), gaan vertrouwen op je intuïtie, elkaar (of jezelf) beter begrijpen, op een andere manier kijken en luisteren hand in hand samen. Dit gebeurd allemaal tijdens het tekenen. Ik word daar iedere keer weer enthousiast van en zie dat bij andere mensen ook gebeuren.


"Alles wat op papier komt, is een tekening."


Wendy heeft de 4-jarige opleiding tot beeldend coach en tekentherapeut bij het Instituut voor Klank en Vorm te Zutphen gevolgd. Daarnaast heeft zij samen met haar man een gezinshuis voor jongeren en jong volwassenen met een verstandelijke beperking.
Haar passie is om mensen weer in contact te brengen met hun innerlijke schat aan beelden die in de context van ieders leven van be-teken-is zijn.


Contact? Tel: 06-44124979 of mail: info@tekenpraktijkinbeeld.nl

Website: www.tekenpraktijkinbeeld.nl

 

Terug naar het team